Kädentöitä

PUUTÖITÄ

Valmistui aikuiskoulutuslinjalta teollisuuspuusepäksi vuonna 2013. Valmistumisen jälkeen tehnyt satunnaisesti puualan töitä, pääasiassa on työllistynyt rakennustöillä. Puusepän ammattitaitoa ylläpitänyt omilla projekteilla sekä talkootöillä. Työskennellyt talkoohengessä Lahden rautatieharrastajien museojunakaluston parissa vuodesta 2008 asti.

Tärkein yksittäinen oma projekti on vuonna 2017 valmistunut lasten kalustesarja. Tähän prototyyppiin kuuluu pöytä ja neljä jakkaraa. Kalusteryhmästä tarkemmin täällä.

Alla muutamia poimintoja koulutukseen liittyviä harjoitustöitä sekä muita omia töitä:

* Pieni taso/luentopöytä. Tammea, koko –

* Jakkara. Koivua, kannessa lisäksi lämpökäsiteltyä koivua. Korkeus 400 mm, istuimen koko 350 x 350 mm.

* Rima-arkku. Koivua, kansi lämpökäsiteltyä koivua. Koko 600 x 370 x 400 mm.

* Hyllytaso/alttari. Yhtenäisen koivulevyn päällä intarsiatyö, koko 560 x 250 x 24 mm.

* Kello –  Lahti. Sahattu vannesahalla muotoonsa. Massiivikoivun päällä intarsia ”Auringonnousu”, halkaisija n. 250 mm.

*Intarsiatyö vanerilla, liikennemerkki ”Tasoristeys”. Eri puulajien viiluista valmistettu, käsitelty parafiinillä koko 290 x 264 mm.

*Alttari. Tammea, koko
(yhdessä Tapio Kangasniemen kanssa).

*Kaksiosainen taso seinälle. Visakoivusta valmistettu.
Koot iso: –
pieni: –

Verkkokaupasta voi ostaa laserleikattuja tuotteita:
Lahti-korvakorut
Lahti-tuopinaluset
Lahti-rintamerkki

Kuvia tulossa

PIENOISRAUTATIET

Pienoisrautieharrastaminen

Jo pienestä pitäen olen rakennellut monenlaisia dioraamoja, mutta juurikaan mikään ei ole säilynyt tähän päivään asti. Koska pienoisrautatiet olivat kalliita, pääsin harrastuksen pariin varsinaisesti vasta täysi-ikäisenä.

Olen saanut valmiiksi kaksi dioraamaa, joiden parissa riittää edelleen työtä. Malleihin sijoitettavaa liikkuvaa kalustoa voidaan vaihtaa aika ajoin. Kiskotus on ilmeisesti joko Pikoa tai Limaa. Molemmat ovat valmistuneet 1990-luvun lopulla, mutta viimeiset isot ”päivitykset” olen tehnyt vuonna 2019. Dioraamat ovat olleet esillä mm. Lahden ja Vierumäen rautatiepäivissä. Malleista lisää alempana.

Lisäksi työn alla on laajempi soikio sekä pienempi sivuraidedioraama. Näissä molemmissa kiskotus ovat Fleischmannia, soikiossa penkallista kiskoa, joka on ajattevaa. Soikion ympärille rakentuu pieni saksalaiskylä. Materiaalia on kerääntynyt vuosien mittaan, aloitussetti, kiskoja, rakennuksia ja maisemointitarvikkeita. Nettikirpputorit ja -huutokauppapaikat ovat hyviä kanavia tarpeiston hankintaan, niin kaikkea ei tarvitse aina ostaa uutena kaupasta. Rata rakentuu OSB-levylle, koko on 1200 x 1300.

> Enemmän pienoisrautateistä tulipyörä.fi-sivustolla.

Pienoisrautatiet ovat tulleet tutuksi myös yhdistystoiminnan kautta. Ollut tekemässä Lahden rautatieharrastajat Topparoikan ry:n ns. kerhorataa. Tarkempia tietoja yhdistyksen nettisivuilta.

Topparoikan Vesijärven sataman pienoisrautatie.
(Kuva Sauli Hirvonen)

Omat rakennetut mallit
Pohjoisamerikkalaistyyppinen, kuvaa tavaran kuormausaluetta.
Koko 405×605 mm.
Rakentaminen alkoi joskus 1990-luvun lopulla. Koottu vanerilevylle. Vuonna 2019 dioraamaa on päivitetty.

Saksalaistyyppinen, kuvaa pientä pysäkkiä jossain päin Saksaa.
Koko 400×400 mm.
Rakentaminen alkoi joskus 1990-luvun lopulla. Koottu kau’utintasoon. Päivitetty useampaan kertaan, viimeksi keväällä 2019. Lue lisää.