Teokset

LAHTIWOOD-sivusto esittelee puurakentamista, kaupunkikulttuuria,  ja sen eri muotoja ja tapoja toteutua. Se saa inspiraationsa Lahdesta. Lahtiwood on kunnianosoitus lahtelaiselle puuosaamiselle, sen perinteille sekä tulevaisuuden visioille. Sivuston ideat eivät sulje pois muitakaan materiaaleja, joka laajentaa teosten ja rakennelmien repertuaaria.

Vuonna 2018 avatun sivuston ydin on Lahteen sijoitettavat ympäristöteokset.  Perusidea on esitellä erilaisten teosten ja hankkeiden suunnitelmia ja sen/niiden toteutuksia. Näistä ensimmäinen on nimikkoteos LAHTIWOOD, jonka esittelyyn kuuluu sivuston lisäksi mm. näyttely galleriatiloissa mm. pienoismallin avulla.

Sivustoa ylläpitävät kaksi lahtelaista puusta ja puuosaamisesta kiinnostunutta puuseppää Tapio Kangasniemi ja Sauli Hirvonen. Tapio on erikoistunut luontoon erityisesti kalastuksen kautta ja Sauli taaseen kaupunkirakenteeseen. Hankkeiden lisäksi sivustolla esitellään rakentamiseen ja kaupunkikulttuuriin ja -luontoon liittyviä asioita sekä tekijöiden omia projekteja. Nimen alla toimii YouTube-kanava, jossa esitellään kaupunkikulttuuriin, rakentamiseen ja ympäristöön liittyviä videoita.

TEOKSET

Lahti esitellään suurten visioiden äärellä, joista yksi on korkealle sijoitettava puinen LAHTIWOOD-teos. Teos esitellään tällä sivustolla, teoksesta on tarkoitus järjestää näyttely galleriatiloissa. Laajemminkin näyttelyssä hyödynnetään Lahden rikasta puuosaamisen perinnettä, kaupungin maastomuotoja ja sen sijaintia teiden risteyksessä. Näiden kautta tekijät pohtivat uusien julkisten, pääasiassa puusta valmistettujen teosten sijoittamisesta Lahteen.

Teokset saa innoituksensa lahtelaisesta suuruuden mentaliteetista, jossa on ripaus Suomen amerikkalaisin kaupunki -ajattelua. Se ammentaa kaupungin historiasta humoristisella ajatuksella ”Mitä me halutaan vs. Mitä me oikeasti tehään”. Teos esittelee näkyvästi ja häpeilemättä lahtelaista puuosaamista konkreettisella tavalla, kuitenkin pilke silmäkulmassa.

 • Salpausselän sillat [lisätietoa]

  Puurakenteisista kävelysilloista uudet maamerkit alueen puuosaamista hyödyntäen?
  Suunnitelma on alunperin julkaistu Lahen Lehessä kolmessa osassa ja nyt esitykset julkaistaan yhtenä suunnitelma tällä sivulla.
 • Rautatien katu [lisätietoa]
  Katukivistä katutaidetta, joka huomioi sekä historialliset että taiteelliset seikat. Rautatien katu osallistui vuonna 2017 Lahden kaupungin järjestämään Taideakseli-kilpailuun. Nyt tuota suunnitelmaa on päivitetty. Se kuuluu osana rautatieaiheista sarjaa, joista osa on julkaistu jo tulipyörä.fi-sivustolla, myöhemmin myös tällä sivustolla.
 • Olet tässä [lisätietoja]
  Infotäppä on paikkatieto- ja valoteos kaupunkeihin ja taajamiin.
 • Luonnonmukainen puisto [lisätietoja]
  Kaupunkipuistoja luonnonmukaisesti.
 • TULOSSA SIVUILLE 
 • Lahtipyörä 
  Uusi maamerkki keskeisellä ja näkyvälle paikalle.

Vastaa