Näyttely

LAHTIWOOD-näyttely koostuu kahdesta kokonaisuudesta: teosten suunnitelmista sekä toteutuksesta.

Näyttelykokonaisuuden ensimmäinen osa toteutetaan galleriatiloissa. Näyttelyssä Lahti esitetään suurten visioiden äärellä. Osittain näyttely koostuu aiemmin tällä nettisivuilla esitetyistä hankkeista. Näyttely koostuu suunnitelmista, jossa hyödynnetään Lahden rikasta puuosaamisen perinnettä, kaupungin maastomuotoja ja sen sijaintia teiden risteyksessä. Näiden kautta tekijät pohtivat uusien julkisten, pääasiassa puusta valmistettujen teosten sijoittamisesta Lahteen.

Toisessa osassa toteutetaan yksi galleriassa esitelty teos. Se saa innoituksensa lahtelaisesta suuruuden mentaliteetista, jossa on ripaus Suomen amerikkalaisin kaupunki -ajattelua. Se ammentaa kaupungin historiasta humoristisella ajatuksella ”Mitä me halutaan vs. Mitä me oikeasti tehään”. Teos esittelee lahtelaista puuosamista konkreettisella ja hauskalla tavalla, tuoden sen kaikkien nähtäväksi.
Toki hanke mahdollistaa myös muiden materiaalien käytön kuin puun ja tulevaisuudessa mahdollista myös useampien teosten ja rakennelmien pystyttämisen.

Ajatuksena on, että LAHTIWOOD käyskentelee sujuvasti visioiden ja käytännön toteutusten välillä.

Näyttelyiden ajankohdat kerrotaan myöhemmin. Hankkeelle haetaan parhaillaan rahoitusta.

Lahti – Inspiraation lähde