Pienoisrautatiet

Pienoisrautateitä

Harrastuksiin on kuulunut pitkään pienoisrautateiden rakentaminen.

Pienoisrautatietarvikkeita

Dioraamoista kaksi on valmista, toki niiden parissa riittää edelleen työtä, pieniä korjauksia silloin tällöin. Malleihin sijoitettavaa liikkuvaa kalustoa voidaan vaihtaa aika ajoin. Kiskotus on ilmeisesti joko Pikoa tai Limaa. Molemmat ovat valmistuneet 1990-luvun lopulla. Dioraamat ovat olleet esillä mm. Lahden ja Vierumäen rautatiepäivissä. Malleista lisää alempana.

Lisäksi työn alla on laajempi soikio sekä pienempi sivuraidedioraama. Näissä molemmissa kiskotus ovat Fleischmannia, soikiossa penkallista kiskoa, joka on ajattevaa.

Pienoisrautatiet ovat tulleet tutuksi myös yhdistystoiminnan kautta. Ollut tekemässä Lahden rautatieharrastajat Topparoikan ry:n ns. kerhorataa. Tarkempia tietoja yhdistyksen nettisivuilta.

Topparoikan Vesijärven sataman pienoisrautatie.
(Kuva Sauli Hirvonen)

Omat rakennetut mallit

Valmiit


*Pienoisrautiedioraama
– Pohjoisamerikkalaistyyppinen, kuvaa tavaran kuormausaluetta.
Koko 405×605 mm.
Rakentaminen alkoi joskus 1990-luvun lopulla. Koottu vanerilevylle. Vuonna 2019 dioraamaa on päivitetty.

*Pienoisrautiedioraama – Saksalaistyyppinen, kuvaa pientä pysäkkiä jossain päin Saksaa.
Koko 400×400 mm.
Rakentaminen alkoi joskus 1990-luvun lopulla. Koottu kau’utintasoon. Päivitetty useampaan kertaan, viimeksi keväällä 2019. Lue lisää.

Kesken

*Fleischmannin pienoisrautatiesoikio 
Soikion ympärille rakentuu pieni saksalaiskylä. Materiaalia on kerääntynyt vuosien mittaan, aloitussetti, kiskoja, rakennuksia ja maisemointitarvikkeita. Rakentuu radan OSB-levylle, koko on 1200 x 1300 mm. Työn etenemistä voi seurata: Osat 1 (16.12.2013), 2 (27.12.2013), 3 (23.10.2016)

*Sivuraiteet
Teollisuusraiteita, aloitettu vuonna 2017.
Saksalaistyyppinen teollisuusalue.