Lahtiwood

LAHTIWOOD esittelee pääasiassa puurakentamista ja sen eri muotoja ja tapoja toteutua. Se saa inspiraationsa Lahdesta. Lahtiwood on kunnianosoitus lahtelaiselle puusosaamiselle, sen perinteille ja tulevaisuuden visioille. Lahtiwood esittelee arkkitehtuurisia näkökulmia lahtelaisen puuosamiseen kahden puusepän Tapio Kangasniemen ja Sauli Hirvosen ideoimassa kaksiosaisessa visionäärisessä näyttelykokonaisuudessa.

Karkeasti LAHTIWOOD koostuu kolmesta eri osasta: Nettisivustosta ja YouTube-kanavasta sekä erilaisten teosten ja hankkeiden suunnitelmista ja sen/niiden toteutuksesta.

Ensimmäinen osa on tämä nettisivusto. Varsinaista näyttelyhanketta tukevalla verkkosivustolla tuodaan esille myös muuta puurakentamiseen liittyvää tietoa, erilaisia kaupunkikohteita sekä tekijöiden muita ajatuksia ja suunnitelmia.
Muihin hankkeisiin ja visioihin voi tutustua Linkkejä-sivun kautta. Osa näistä hankkeista saavat myöhemmin oman esittelyn Lahtiwood-sivustolle.
Keväällä 2019 avattiin vlogeja, podcasteja ja videoita varten oma YouTube-kanava nimeltä LW-kanava. Kanavalla on erityyppistä ohjelmaa, kuten syksyllä 2018 aloittanut LAPD: Lahden paikat.

Kokonaisuuden toinen osa on näyttelyn toteuttaminen galleriatiloissa. Näyttelyssä Lahtea esitellään suurten visioiden äärellä. Osittain näyttely koostuu aiemmin tällä nettisivuilla esitetyistä hankkeista. Näyttelyssä hyödynnetään Lahden rikasta puuosaamisen perinnettä, kaupungin maastomuotoja ja sen sijaintia teiden risteyksessä. Näiden kautta tekijät pohtivat uusien julkisten, pääasiassa puusta valmistettujen teosten sijoittamisesta Lahteen.

Kokonaisuuden kolmannessa osassa toteutetaan jokin galleriassa esitelty teos. Se saa innoituksensa lahtelaisesta suuruuden mentaliteetista, jossa on ripaus Suomen amerikkalaisin kaupunki -ajattelua. Se ammentaa kaupungin historiasta humoristisella ajatuksella ”Mitä me halutaan vs. Mitä me oikeasti tehään”. Teos esittelee lahtelaista puuosamista konkreettisella ja hauskalla tavalla, tuoden sen kaikkien nähtäväksi.

Toki hanke mahdollistaa myös muiden materiaalien käytön kuin puun ja tulevaisuudessa mahdollista myös useampien teosten ja rakennelmien pystyttämisen.

Enemmän näyttelystä kohdassa  NÄYTTELY

Lahti – Inspiraation lähde

Vastaa